петък, 8 януари 2010 г.

Обмяна на опит

Днес говорих с шефа на асансьорната фирма, която поддържа нашия блок (Витоша Лифт) и стана въпрос за добре поддържани блокове. И тъй като при нас има доста накъде да се подобряваме, реших да организираме обмяна на опит. Поканих двама човека от нашия блок (от 81 и от 135 апартаменти) и тръгнахме. Без да навлизам в подробности ще кажа, че блокът към който се запътихме се намира в ж.к. Лагера и е на 18 етажа. Много подобен на нашия случай. Домоуправителят Ф. ни прие много радушно и ни разказа за проблемите с които се сблъсква. Решил е голяма част от тях чрез въвеждане на чип карти и видеонаблюдение. Всичко е правено от фирма Рекс Импекс. В началото (март 2009) е имало доста проблеми с въвеждането на системата за охрана, като счупена камера, счупена ключалка и др. подобни. За около месец нещата са се уталожили.
Във входа на блока си стои непокътната елха с играчки, входът е боядисан и осветен, няма надписи по стените, трите асансьора работят, идеално чисто е...

Преди това както се изрази домоуправителят Ф. блокът е приличал на хан с всички отрицателни последствия от това.

Всичко това го пиша за направя един извод и за мене и за тези, които четат тези редове:

ДА, ВЪЗМОЖНО Е В СГРАДА НА 18 ЕТАЖА ДА ИМА РЕД И СПОКОЙСТВИЕ.

Всеки, който иска повече подробности нека да се обърне към съседите, с които бяхме на "обмяната на опит" или към мене. Ако иска дори мога да го закарам до там, за да види че е възможно това което обмисляме.

Няма коментари: