събота, 19 декември 2009 г.

Да се огледаме, да обменим опит, решенията са около нас, да ги приложим

Тези дни упорито търся блогове на домоуправители и управителни съвети на ЕС.
Част от тях вече съм ги дал като връзки в дясната колонка.
Оказва се, че присъствието в интернет не е чак толкова силно или поне оптимизацията не е на добро ниво. И какво от това? Приятния живот в едно вертикално село едва ли пряко се свързва със SEO проблемите. Можем да перефразираме известната поговорка като "Блока не иска блог а мотика".

Това което намерих тази вечер определено ме впечатли. Явно не само мен, а и редакторите на прeдаването "Сеизмограф" по btv.

Става въпрос за блога на блок-10, вх.-А , зона Б-5, гр.София. Постингите не са много, но бързия поглед върху тях ми прави много добро впечатление. Всичко е описано с цитирани закони. За всичко са съставяни протоколи (констативни протоколи, ревизии от външни фирми, консултантски услуги, домова книга и др. подобни). Всичко е казано директно. Писани са писма до общината, до "Софийска вода", до ЧЕЗ. Законите не просто са цитирани, а са ПРИЛОЖЕНИ.

Ако вярваме на написаното дори и в тези няколко страници, то определено има какво да се научи.

Хората са си решили много ключови проблеми, които на нас ни предстои да решаваме. А именно ограничаване на достъпа до входа и асансьора с чипове, смяна на вертикални щрангове и др.

Ако вярваме на протоколите, определено редът във входа въведен от управителния съвет е доста СТРОГ. Ето какво имам предвид:
"При отказ на живущите в даден имот на сградата от погасяване на задълженията им към ЕС или закъснение с повече от един месец УС на ЕС временно спира или ограничава с технически средства предоставянето на тези лица и ползването от тях на всички видове услуги в ЕС в това число и платени такива като:

- подържане и ремонт на инженерните мрежи и съоръжения в общите части на сградата

- осигуряване на вътрешния ред и чистота в ЕС

- ползване на асансьорните уредби от живущите в съответния имот/жилище/ до окончателно издължаване на всички задължения към ЕС."
Това е отказ от решение на общо събрание.

Имайте предвид, че това е блок с 21 етажа и 84 апартамента. Е ние сме на 16 етажа, но пък апартаментите са ни малко повече.

Определено уважаеми съседи при интерес от ваша ще се разходим до зона Б5, да почерпим опит.
Очаквам инициатива и от Ваша страна(в противен случай ще се разходя сам...).

2 коментара:

ТЕСА екип за водопроводни услуги каза...

Използвам случая да ви поздравя за инициативността и да ви предствавя нашия Екип за водопроводни услуги, ще се радваме да Ви бъдем от полза и в услуга.

Поздрави и Благополучна Нова 210 година

Екип ТЕСА

domoupravitel каза...

Благодаря за поздравите.
Тази година една от задачите ми е вертикални и хоризонтални щрангове. Ще се радвам ако имам оферта и от Вашата фирма. Трябва да се уговорим за оглед някой ден.
Интересуват ни и обекти, които сте правили, и бихме могли да ги видим за да сме сигурни във Вашата работа.