събота, 26 декември 2009 г.

Откъс от БТВ новините на 14.02.2009г.

Пълнят запис в оригинал на репортажа за домоуправителя на бл.10 в зона Б5, успял да въведе ред с чип карти ви препоръчвам да видите на адрес btv.bg

"В следващия репортаж ще ви покажем как един предприемчив домоуправител успява да въведе ред в блока, в който живее и да се справи с междусъседските разправии.

Бл.10 в софийския жилищен квартал Зона Б5 е на 21 етажа с над 84 семейства. От няколко години има нов управителен съвет.

Владимир Дайски (домоуправител на бл.10): Една група от малко ентусиасти решихме да извървиме пътя в пустинята, както се казва от безхаберието и апатията, която е обхванала всички в тая държава, и в крайна сметка да сложиме ред поне в нашия общ дом.

В момента тук не може да влезе външно лице, защото всеки влиза с чип карта. Има и видеонаблюдение. А чип картите имат още една функция - активират асансьорите. Домоуправителят разказва, че ако някой не си плати таксата се качва пеш до апартамента си. Така събрали вземания от преди десет години.

Константин Костов (обитател в бл.10): Последните шест месеца аз не съм чул да има кражба, а преди това беш ежедневие, просто през ден, през два.

Първоначално нововъведенията срещнали яростен отпор от отделни хора. Сега, обаче всички са доволни, а от околните блокове започват да черпят от този опит. Владимир Дайски твърди, че за да се справи с подобно предизвикателство човек трябва да има качествата на инжинер, финансист и най-важното - политик.

Домоуправителя Владимир Дайски на бл.10 в зона Б5 в предаването Сеизмограф на БТВ.

Няма коментари: